Myanmar U Sai WanChuťový profil: rybíz, grapefruit, kdoulová marmeláda, perníkOblast: Pyin Oo LwinFarma: Green LandFarmář: U Sai WanOdrůda: 100% arabica SL34Zpracování kávy: naturálníNadmořská výška:  1 158 m.n.m. Bodové ohodnocení: 87 bodů Chuťový projev kávyNaše nová káva z Myanmaru nabízí jemné aroma perníku s lehkými kořeněnými podtóny, doplněné osvěžujícími citrusovými tóny grapefruitu a rybízu zakončené bohatou chutí kdoulové marmelády pro krémovou a sladkou texturu. Farma Green Land... Celý popis

Koupit za 360 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Myanmar U Sai WanChuťový profil: rybíz, grapefruit, kdoulová marmeláda, perníkOblast: Pyin Oo LwinFarma: Green LandFarmář: U Sai WanOdrůda: 100% arabica SL34Zpracování kávy: naturálníNadmořská výška:  1 158 m.n.m. Bodové ohodnocení: 87 bodů

Chuťový projev kávyNaše nová káva z Myanmaru nabízí jemné aroma perníku s lehkými kořeněnými podtóny, doplněné osvěžujícími citrusovými tóny grapefruitu a rybízu zakončené bohatou chutí kdoulové marmelády pro krémovou a sladkou texturu.

Farma Green Land se nachází podél malebné silnice spojující Pyin Oo Lwin a Mogok, nedaleko hranice Mandalay Division a Severního státu Shan. Tato farma není jen rodinným podnikem – je to dědictví, které vede farmář U Sai Wan. Společně se svým strýcem, tetou, dvěma místními agronomy a oddaným týmem pracovníků řídí provoz tohoto podniku. Zdejší farma má jednu z největších plantáží arabiky v zemi, zabírající asi 450 akrů, a získala ocenění na národních soutěžích v kvalitě kávy v Myanmaru v průběhu několika let.

U Sai Wan není jen farmář – je vizionářem v oboru výběrové kávy v Myanmaru. Jeho kávy Green Land pravidelně převyšují konkurenci, za což jsou uznávány v národních soutěžích. Mimo kávovou farmu hraje U Sai Wan klíčovou roli v Myanmarské kávové asociaci a zastává pozici obchodního ředitele v Mandalay Coffee Group. Na Green Landu je kávová krajina rozmanitá, s převahou odrůdy Costa Rica, doplněné směsí Catimoru a SL34. U Sai Wana nezná hranice a s každou další sklizní nové kávy se snaží posouvat jeho farmu dále. Neustále experimentuje s novými odrůdami jako Yellow Bourbon, Caturra, Catuai a dokonce i Geishou.

Z farmy Green Land jsou ručně sklízeny zralé třešně. Po sklizni následuje selekce, kdy jsou třešně ponořeny do vody a pečlivě ručně tříděny, aby se odstranily nedozrálé a přezrálé plody. Poté jsou tyto třešně rozmístěny na africké postele, kde jsou sušeny po dobu 11 až 32 dní, v závislosti na povětrnostních podmínkách. Po dokončení sušení jsou třešně oloupány, aby se odstranila vnější vrstva ovoce, a následně jsou tříděny, hodnoceny a zabaleny.

Doporučená příprava na V60

18 g množství kávy 300 ml množství vody 3:00 min čas extrakce

Jak si správně připravit kávu?Jak správně skladovat výběrovou kávu?Kde můžete naši kávu ochutnat?
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Dos Mundos
Složení kávy arabika
Chuť kávy ovocná
Stupeň pražení světlá
Kyselost vyšší
Způsob přípravy do překapávače
Metoda zpracování natural