Myanmar U Sai WanChuťový profil: rybíz, grapefruit, kdoulová marmeláda, perníkOblast: Pyin Oo LwinFarma: Green LandFarmář: U Sai WanOdrůda: 100% arabica SL34Zpracování kávy: naturálníNadmořská výška: 1 158 m.n.m. Bodové ohodnocení: 87 bodů Chuťový projev kávyNaše nová káva z Myanmaru nabízí jemné aroma perníku s lehkými kořeněnými podtóny, doplněné osvěžujícími citrusovými tóny grapefruitu a rybízu zakončené bohatou chutí kdoulové marmelády pro krémovou a sladkou texturu. Farma Green Land... Celý popis
Koupit za 360 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Dos Mundos Myanmar U Sai Wan 250g
Doprava:
45 Kč
360 Kč
Koupit za 360 Kč
Popis
Myanmar U Sai WanChuťový profil: rybíz, grapefruit, kdoulová marmeláda, perníkOblast: Pyin Oo LwinFarma: Green LandFarmář: U Sai WanOdrůda: 100% arabica SL34Zpracování kávy: naturálníNadmořská výška: 1 158 m.n.m. Bodové ohodnocení: 87 bodů
Chuťový projev kávyNaše nová káva z Myanmaru nabízí jemné aroma perníku s lehkými kořeněnými podtóny, doplněné osvěžujícími citrusovými tóny grapefruitu a rybízu zakončené bohatou chutí kdoulové marmelády pro krémovou a sladkou texturu.
Farma Green Land se nachází podél malebné silnice spojující Pyin Oo Lwin a Mogok, nedaleko hranice Mandalay Division a Severního státu Shan. Tato farma není jen rodinným podnikem – je to dědictví, které vede farmář U Sai Wan. Společně se svým strýcem, tetou, dvěma místními agronomy a oddaným týmem pracovníků řídí provoz tohoto podniku. Zdejší farma má jednu z největších plantáží arabiky v zemi, zabírající asi 450 akrů, a získala ocenění na národních soutěžích v kvalitě kávy v Myanmaru v průběhu několika let.
U Sai Wan není jen farmář – je vizionářem v oboru výběrové kávy v Myanmaru. Jeho kávy Green Land pravidelně převyšují konkurenci, za což jsou uznávány v národních soutěžích. Mimo kávovou farmu hraje U Sai Wan klíčovou roli v Myanmarské kávové asociaci a zastává pozici obchodního ředitele v Mandalay Coffee Group. Na Green Landu je kávová krajina rozmanitá, s převahou odrůdy Costa Rica, doplněné směsí Catimoru a SL34. U Sai Wana nezná hranice a s každou další sklizní nové kávy se snaží posouvat jeho farmu dále. Neustále experimentuje s novými odrůdami jako Yellow Bourbon, Caturra, Catuai a dokonce i Geishou.
Z farmy Green Land jsou ručně sklízeny zralé třešně. Po sklizni následuje selekce, kdy jsou třešně ponořeny do vody a pečlivě ručně tříděny, aby se odstranily nedozrálé a přezrálé plody. Poté jsou tyto třešně rozmístěny na africké postele, kde jsou sušeny po dobu 11 až 32 dní, v závislosti na povětrnostních podmínkách. Po dokončení sušení jsou třešně oloupány, aby se odstranila vnější vrstva ovoce, a následně jsou tříděny, hodnoceny a zabaleny.
Doporučená příprava na V60
18 g množství kávy 300 ml množství vody 3:00 min čas extrakce
Jak si správně připravit kávu?Jak správně skladovat výběrovou kávu?Kde můžete naši kávu ochutnat?
Chuťový projev kávyNaše nová káva z Myanmaru nabízí jemné aroma perníku s lehkými kořeněnými podtóny, doplněné osvěžujícími citrusovými tóny grapefruitu a rybízu zakončené bohatou chutí kdoulové marmelády pro krémovou a sladkou texturu.
Farma Green Land se nachází podél malebné silnice spojující Pyin Oo Lwin a Mogok, nedaleko hranice Mandalay Division a Severního státu Shan. Tato farma není jen rodinným podnikem – je to dědictví, které vede farmář U Sai Wan. Společně se svým strýcem, tetou, dvěma místními agronomy a oddaným týmem pracovníků řídí provoz tohoto podniku. Zdejší farma má jednu z největších plantáží arabiky v zemi, zabírající asi 450 akrů, a získala ocenění na národních soutěžích v kvalitě kávy v Myanmaru v průběhu několika let.
U Sai Wan není jen farmář – je vizionářem v oboru výběrové kávy v Myanmaru. Jeho kávy Green Land pravidelně převyšují konkurenci, za což jsou uznávány v národních soutěžích. Mimo kávovou farmu hraje U Sai Wan klíčovou roli v Myanmarské kávové asociaci a zastává pozici obchodního ředitele v Mandalay Coffee Group. Na Green Landu je kávová krajina rozmanitá, s převahou odrůdy Costa Rica, doplněné směsí Catimoru a SL34. U Sai Wana nezná hranice a s každou další sklizní nové kávy se snaží posouvat jeho farmu dále. Neustále experimentuje s novými odrůdami jako Yellow Bourbon, Caturra, Catuai a dokonce i Geishou.
Z farmy Green Land jsou ručně sklízeny zralé třešně. Po sklizni následuje selekce, kdy jsou třešně ponořeny do vody a pečlivě ručně tříděny, aby se odstranily nedozrálé a přezrálé plody. Poté jsou tyto třešně rozmístěny na africké postele, kde jsou sušeny po dobu 11 až 32 dní, v závislosti na povětrnostních podmínkách. Po dokončení sušení jsou třešně oloupány, aby se odstranila vnější vrstva ovoce, a následně jsou tříděny, hodnoceny a zabaleny.
Doporučená příprava na V60
18 g množství kávy 300 ml množství vody 3:00 min čas extrakce
Jak si správně připravit kávu?Jak správně skladovat výběrovou kávu?Kde můžete naši kávu ochutnat?
Parametry
Výrobce | Dos Mundos |
Složení kávy | arabika |
Chuť kávy | ovocná |
Stupeň pražení | světlá |
Kyselost | vyšší |
Způsob přípravy | do překapávače |
Metoda zpracování | natural |